Forrást sok-sok éve nyolc elkötelezett család alapította. Céljuk akkor az volt, hogy saját gyermekeik megfelelő környezetben, keresztényi nevelésben a lehető legjobbat kapják, amit ők (többségében pedagógusként) adni tudnak.

Hamarosan megváltozott a cél: minden gyereknek jár az, hogy úgy oktassák, amit a tanár a saját gyerekeinek is szánna. Ezzel az elgondolással bővült az iskola.

Az évek során a tapasztalatom, hogy minden gyerekhez van kulcs. Ha megtaláljuk, kinyílik előtte a világ, szárnyalni kezd. Tehát nem elsősorban a tananyag megtanítása hoz eredményt, hanem az, hogy hogyan találunk a gyerekre, és tanulunk meg azon a nyelven beszélni, amit megért.

Amikor hét éve szülőként ezt az iskolát választottam, megérintett, hogy itt a gyerek van a középpontban. A nyitottság mellett létező, mégis élhető keretrendszer egyértelművé tette, itt a helyünk. Mára szakmai intézményvezető-helyettesként, és az általános iskoláért felelős vezetőként továbbra is ezeket az értékeket tartom a legfontosabbnak:

  • Az érzelmi stabilitás az az alap, amire tovább lehet építkezni.
  • Minden gyereknek a saját képességei, adottságai szerinti legjobb oktatást kell nyújtani, legyen kiemelten tehetséges, vagy nehézségekkel küzdő.
  • Szakmailag kiváló, folyamatosan fejlődni vágyó, munkáját örömmel végző tanárokra van szükség.
  • Minden gyerek minden tanár diákja, akár tanítja tanórán, akár nem. Az iskola olyan, mint a család, ismerjük egymást, figyelünk egymásra.
  • Munkánkat keresztény értékrendben, hitben, szolgáló szellemben tegyük.

A fenti keretrendszer segít abban, hogy ne csak tanítsunk, hanem felébresszük, és ébren tartsuk a tudás megszerzése iránti vágyat. A gyerekek korábbi tapasztalatainak, ismeretének rendezése, kiegészítve a mai naprakész újdonságokkal, kibontakoztatva egyéni képességeiket hozhatja el azt az eredményt, hogy magabiztos, mások felé bizalommal álló, az életben sikeres, társai felé szolgálni akaró személyiséggé fejlődjenek.

Bajzátné Winkler Niké
Intézményvezető helyettes